Home » Johan Dalene, Andreas Brantelid och Saskia Giorgini

Johan Dalene, Andreas Brantelid och Saskia Giorgini

Torsdag 6 juli 2023 kl.19.30 i Brunnby kyrka

Johan Dalene, violin, Andreas Brantelid, cello, och Saskia Giorgini, piano.

Den 22-årige svensk-norske violinisten Johan Dalene gör redan stort avtryck på den internationella musikscenen när han uppträder med världens ledande orkestrar och dirigenter i de mest prestigefyllda konsertsalarna både hemma och utomlands. Hans förmåga att ”få sin Stradivarius att sjunga som en mästare” (Le Monde), i kombination med hans uppfriskande ärliga musikalitet och engagemang med både musiker och publik, har satt honom på kartan som en artist med en exceptionellt lysande framtid. 2019 vann Johan det norska Solistpriset och den prestigefyllda Carl Nielsen-tävlingen som livesändes över hela världen. Sedan dess har han hunnit ge ut tre kritikerhyllade album och utsetts till Young Artist of the Year 2022 of Gramophone Classical Music Awards.

Andreas Brantelid är en av Skandinaviens mest eftertraktade cellister som fått lysande kritik för sina tankeväckande tolkningar, nyansrika klang och engagerande scenpersonlighet. Höjdpunkterna i hans senaste solistengagemang inkluderar framträdanden med London Philharmonic, BBC Philharmonic Orchestras, Mahler Chamber Orchestra, Leipzig Radio Symphony, Hamburger Symphoniker, Orchestre des Champs-Elysées, samt alla de stora orkestrarna i Norden. Andreas har tidigare gästat oss i Musik i Kullabygden, och vi är glada över att åter kunna välkomna honom till festivalen.

Saskia Giorgini Den italiensk-nederländska pianisten har sedan hon vann Internationella Mozart-tävlingen i Salzburg 2016, samt Chopin-priset i Ferruccio Busoni-tävlingen 2015, en framgångsrik internationell karriär. Saskia är numera en Bösendorfer Artist och professor vid Anton Bruckners Privatinstitut i Linz, samt framträder som pianosolist och spelar kammarmusik med några av Europas ledande klassiska musiker.