Home » Festivalprogrammet 2018

Festivalprogrammet 2018

Smygpremiär!

Fre 29 juni kl 18 i Saluhallen Höganäs

Sisters of Jazz – samspelta jazzsystrar med härlig puls

Dansk/svensk sextett med Anna Pauline Andersson – sång, Pernille Bévort – altsax, Lis Wessberg – trombon, Catrine Ö Frölund – piano, Ida Hvid – bas och Malin Almgren – trummor. I ”All about the ladies” varvar de låtar av mer eller mindre kända kvinnliga artister, spelar goodtime bebop och swing och varierar elegant sväng och taktart.

Smygpremiären startar kl 18 med en härlig plockbuffé innehållande smaker från hela Kullabygden.

Beställ via Saluhallens hemsida eller förköp över disk i Saluhallen.

Biljettpris: 395 kr

Anm: Biljetter à 200 kr utan mat säljs endast i mån av plats samma kväll från 19.15.

Läs mer om konserten här!

Foto: Peo Möller/Y-Photo, Jan Lindegaard mfl

 

Sön 1 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Fredmans begravning

Romeo & Julia Kören sjunger Carl Michael Bellman

Sprungna ur teatervärlden, med ett frekvent samarbete med Dramaten, har den världsberömda Romeo och Julia kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman – en både musikalisk och visuellt uttrycksfull upplevelse. I ”Fredmans begravning” får vi ta del av livets passion, plåga och komik genom Carl Michael Bellmans musik och texter.

Biljettpris: 320 kr

Läs mer om konserten här!

Foto: Jan-Olav Wedin

 

Mån 2 juli kl 19.30 Brunnby kyrka

Come with us!

Vertavokvartetten är en av dagens internationellt mest välrenommerade stråkkvartetter. Består av Øyvor Volle och Annabelle Meare – violin, Berit Cardas – viola, Bjørg Lewis – cello. På kvällens program står musik av Haydn, Janacek och Dvorak.

Biljettpris: 250 kr

Läs mer om konserten här!

 

Tis 3 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Stora sånger och små – från Sverige, Italien och musikalernas värld

Sånger med Mikael Samuelson, och Lennart Simonsson, piano. Vi bjuds på sånger av Evert Taube, Birger Sjöberg, Olle Adolphson och Östen Warnebring, passionerade sånger från Italien med bl a ”Caruso” och ”Il mio mondo”, samt musikalmelodier från Broadway och Londonscenerna. Och allt sjungs på svenska!

Biljettpris: 320 kr

Läs mer om konserten här!

Foto: Monika Franzon mfl

 

Ons 4 juli kl 19.30 Brunnby kyrka

Duo i världsklass – populär klassisk musik från renässans till nutid

Musiken som världsberömda blockflöjtisten Michala Petri framför tillsammans med gitarristen Lars Hannibal ger en upplevelse av blockflöjtens oändliga möjligheter! På kvällens program står bland annat verk av Bach, Händel, Villa Lobos och Grieg.

Biljettpris: 250 kr

Läs mer om konserten här!

 

Tors 5 juli kl 19.30 Tivolihuset

Solala Live

Solala – med Olle Bergel, Anders Gabrielson och Jens Lindvall – en ny genre inom svensk vokalmusik. Gruppen beskrivs som en sångpowertrio med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar, ackompanjerad av hemmasnickrade rytminstrument.

Biljettpris: 250 kr

Läs mer om konserten här!

 

Fre 6 juli kl 19.30 Vikens kyrka

Två flyglar – Per Tengstrand med hustrun Shan-Shan Sun

Stjärnduon som bor i USA, verkar över hela världen och är välkänd för Helsingborgs-publiken genom Beethovensafarin och flera års Pianofestivaler. Kvällens program med Per Tengstrand och Shan-shan Sun innehåller musik av Brahms, Schubert, Fauré och Ravel.

Biljettpris: 250 kr

Läs mer om konserten här!

 

Lör 7 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Kalle Moraeus och Hej Kalle

Kalle Moraeus och bandet Hej Kalle är välkända för många av oss bland annat från Kalle Moraeus program i SVT. Med Kalles humor och totala kontroll över i stort sett alla stränginstrument kan vi förvänta oss en konsert med extra allt, pop, rock, country, jazz, musikal, opera, blues och förstås folkmusik när den är som bäst.

Biljettpris: 350 kr

Läs mer om konserten här!

 

Sön 8 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Jazz Masters – en helt enastående konstellation

Richard Galliano är en mästare på accordeon. I hans händer förvandlas dragspelet till en hel ensemble. Jan Lundgrens briljanta pianospel imponerar oavsett i vilket sammanhang han framträder. Han turnerar världen över och samarbetar med de stora artisterna såväl i Sverige som utomlands.

Biljettpris: 350 kr

Läs mer om konserten här!