Home » Drottningholms Barockensemble och Maria Keohane

Drottningholms Barockensemble och Maria Keohane

Söndag 7 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Attraktioner

Möt Drottningholms Barockensemble (DBE) och världssopranen Maria Keohane i musik av barockens mest älskade tonsättare: Händel och Vivaldi.

Konsertmästare i ensemblen är välkända och prisade violinisten Nils-Erik Sparf, som kommer att vara solist i bl. a. Vivaldis De fyra årstiderna. Ensemblens inspelning av detta verk blev internationellt uppmärksammad och har utsetts till bästa inspelning av tyska musiktidskriften Audio.

Drottningholms Barockensemble valdes för våren 2019 till husband i P2:s varje vecka återkommande Söndagsmorgon – det första svenska husbandet i programmets historia.

Genom åren har ensemblen turnerat i ett flertal länder och kontinenter som USA, Kina, Japan, Australien och Europa och samarbetat med internationellt kända dirigenter och solister. Man har gjort ett sextiotal inspelningar.

Sopranen Maria Keohane är en mycket efterfrågad svensk sopran med solistturnéer världen över. På repertoaren står klassiker som Mozart, Haydn, Händel och Vivaldi, men också folkmusik och visor. Hon tilldelades 2014 Jussi Björlingstipendiet.

Biljettpris: 350 kr

Här kan du köpa dina biljetter!