Home » Operakväll med Katarina Karnéus, Joachim Bäckström, Johan Ullén & Indrakvartetten

Operakväll med Katarina Karnéus, Joachim Bäckström, Johan Ullén & Indrakvartetten

Foto: Magnus Svensson, Emelie Joenniemi, Elias Gammelgård

2 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Från Wien till Paris – i operans och operettens värld

Katarina Karnéus, mezzosopran och Joachim Bäckström, tenor, ackompanjerade av pianisten Johan Ullén och Indrakvartetten.

”En röst som berör” är ett omdöme som ofta hörs om Katarina Karnéus framträdanden. Hon har medverkat i ett flertal operauppsättningar på Metropolitan och vid ett stort antal operahus i Europa. Hennes förmåga till gestaltning av sina olika rollkaraktärer på scenen gör henne unik. Hon är också en mycket eftersökt romanssångerska med framträdanden bl a i Wigmore Hall och på Buckingham Palace i London. Katarina är nu engagerad på GöteborgsOperan.

Joachim Bäckström debuterade i Glada Änkan på operan i Köpenhamn 2007. Sedan dess har han haft ytterligare framgångar i såväl opera som operett på framför allt Malmö Opera, men även på andra svenska scener och operan i Köpenhamn. 2016 gjorde han sin debut på kontinenten som Tamino i Trollflöjten på Genéveoperan.

Johan Ullén är, förutom en strålande pianist, en mycket framgångsrik kompositör av bl a kammaroperor, kammar- och orkestermusik. När han 2000 var ”Artist in Residence” i Sveriges Radio, gjorde han ett stort antal inspelningar och konserter, direktsända över hela Europa. Han har varit solist med såväl svenska som utländska orkestrar.

I Indrakvartetten ingår Hanna Göran och Karolina Weber Ekdahl, violin, Eriikka Nylund, viola, och Isabel Blommé, cello. Den unga mångsidiga kvartetten är ett klart skinande ljus i kammarmusikens Sverige. Kvartetten har genom åren överösts med superlativer för sina lysande tolkningar och sin magiskt täta och perfekta balans mellan individualitet och samstämmighet i sitt spel.

Konsertens program omfattar många pärlor från opera och operett, t ex ur Carmen, Läderlappen, Glada Änkan, Czardasfurstinnan samt Simson och Delila.

Biljettpris: 300 kr