Home » Festivalprogrammet 2019

Festivalprogrammet 2019

Smygpremiär!

Fredag 5 juli kl 18 i Saluhallen i Höganäs

PAPA PIDER JAZZBAND

Ett av Göteborgs populäraste jazzband redan på 60-talet!

Bandet fick en nystart 2010, på initiativ av tidigare trumslagaren Bosse Lindgren, med en ny banduppställning. Som tidigare spelar man revivaljazz med mycket sång och en del skiffle, som jazzen spelades under tradboomen i England av bl.a. Acker Bilk och Chris Barber. Handplockade musikanter med stor erfarenhet från den europeiska jazzscenen garanterar hög musikalisk nivå.

Dörrarna öppnas kl 18 och jazzkvällen startar med en härlig plockbuffé innehållande smaker från hela Kullabygden.

Biljettpris – mat och underhållning: 395 kr

Biljettpris – underhållning: 200 kr

Läs mer om konserten här!

Söndag 7 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

ATTRAKTIONER

Drottningholms Barockensemble & Maria Keohane

Konsertmästare i ensemblen är välkända och prisade violinisten Nils-Erik Sparf, som kommer att vara solist i bl. a. Vivaldis De fyra årstiderna. Ensemblens inspelning av detta verk blev internationellt uppmärksammad och har utsetts till bästa inspelning av tyska musiktidskriften Audio.

Biljettpris: 350 kr

Läs mer om konserten här!

Måndag 8 juli kl 19.30 Brunnby kyrka

Mästerverk

från Wien, Paris och Bergen med Dahlkvistkvartetten

Kvartetten bildades 2007 och etablerade sig snabbt på internationell nivå som en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper. Kvartetten ska i sommar spela vid två stora festivaler, i Irland och Tyskland, och mellanlandar hos oss i Kullabygden. På programmet står de vackraste stråkkvartetterna av Mozart, Ravel och Grieg.

Biljettpris: 275 kr

Läs mer om konserten här!

Tisdag 9 juli kl 19.30 Tivolihuset

Emil Jensen

Musik och ordkonst

Med sina rosade föreställningar och hyllade sommarprat i radio lämnas ingen oberörd av Emils helt egna blandning av personliga berättelser, musik, poesi och komik. Han är aktuell med både ny bok och ny skiva och hörs återkommande i radions P1 i ”Tankar för dagen” och ”God morgon världen”.

Biljettpris: 275 kr

Läs mer om konserten här!

Onsdag 10 juli kl 19.30 Vikens kyrka

Romansafton

Lisa Larsson och Hans Pålsson

Lisa Larsson startade 1995 sin operabana vid operan i Zürich. Hon sjunger gärna Mozart och debuterade på La Scala i Milano som Papagena i Trollflöjten under ledning av Riccardo Muti. Hon blev på mycket kort tid en aktad och efterfrågad sopran av de ledande operahusen, som La Fenice i Venedig, Salzburger Festspiele, Glyndebourne och Bayerische Staatsoper.

Hans Pålsson är en för publiken så välkänd pianist, pedagog och TV-personlighet, att det nästan känns överflödigt med mer presentation. Han har konserterat över hela världen och blivit tillägnad ett stort antal soloverk och pianokonserter.

Programmet innehåller verk av Mozart, Rolf Martinsson och Schumann.

Biljettpris: 275 kr

Läs mer om konserten här!

Torsdag 11 juli kl 19.30 Krapperups Musikhall

Nya & gamla godingar

Jazz Vocal Unit & Claes Crona Trio

Vad sägs om Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek och Peter Asplund på samma scen! Deras framträdande får oss att tänka på bl a Gals & Pals och Manhattan Transfer. Ackompanjerade av Claes Crona Trio ger de oss en oförglömlig afton med gamla godingar ur jazzens värld liksom en del nya arrangemang.

Biljettpris: 350 kr

Läs mer om konserten här!Fredag 12 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Vocal Six

En oförglömlig scenisk och musikalisk upplevelse

En show som bjuder på såväl o- som välkända låtar, medryckande, svängigt och oerhört skickligt med mycken humor. Programmet innehåller en blandning av pop, rock och jazz.

Biljettpris: 275 kr

Läs mer om konserten här!

Lördag 13 juli kl 19.30 Tivolihuset Höganäs

Chopin – musik och dramatik

Henrik Måwe

Henrik Måwe hör till landets främsta pianister. Om hans Chopin-föreställning skrev DN ”Fullblodspianisten imponerar stort!” Hans skiva The 50 Greatest Pieces of Classical Piano är en av de mest spelade pianoalbumen på Spotify.

Biljettpris: 275 kr

Läs mer om konserten här!

Söndag 14 juli kl 19.30 Krapperups musikhall

Augustifamiljen & Ebbot Lundberg

Augustifamiljen har i tio år stått för de uppskattade musikaliska inslagen i SVT:s populära ”På spåret”. Bandet har blivit oerhört hyllat för sin spelglädje, skicklighet och förmåga att överraska med sina arrangemang och låtval.

Ebbot Lundberg är en svensk sångare, låtskrivare och musikproducent. Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör han till en av Sveriges mest spännande artister. För den breda publiken är han kanske mest känd för sin medverkan i TV4-succén ”Så mycket bättre” 2013 och genom sitt eget TV-program ”Ebbots Ark” på SVT. Det senare spelades in på segelfartyget T/S Westkust, där Ebbot tog emot kända gäster som fick tolka sina favoritartisters låtar.

Biljettpris: 350 kr

Läs mer om konserten här!

Foto: Katarina Hansson